SEO uyumlu makale fiyatları

SEO uyumlu makale fiyatları araştırması yapıyorsanız, bu sayfayı okumadan karar vermeyin. Özgün makale fiyat bilgisi yapacağınız seçimde yegane unsur değildir. Özgün içerik olması metnin SEO uyumlu olması veya SEO faydası sağlayacağını garanti etmez. Günümüz algoritması, içeriğin nitelikleri ile ciddi kriterlere sahiptir ve çok ucuz ve/veya niteliksiz içerik yapacağınız ölü yatırımdan ileri geçmeyecektir. Site içeriği olarak kullanacağınız hemen her detayı son derece hassas seçmeniz gereken günlerde, hangi içerik daha ucuzdur araştırması yapıyor olmanız; son derece hatalı bir yaklaşım olacaktır. Bu bakımdan yapacağınız araştırmada SEO uyumlu makale fiyatı yerine, SEO faydası sağlayacak niteliğe sahip içerik fiyatı araştırması yapmanız çok daha doğru olacaktır. Tabii bu durumda içeriğin ucuz olma ihtimali bir miktar düşüktür.

Makale fiyatları neye göre değişir?

Yazmak; binlerce yıllık bir meslektir. Belki de tarihin en eski mesleklerinden birisidir demek yanlış olmaz. Yazı bulunduğu günden bu yana hayatımızın bir parçası olan bu işi üretenlerin elbette farklı nitelikleri söz konusudur. Takdir edersiniz ki, her roman aynı değildir. Tıpkı her gazetenin aynı olmadığı gibi…

Burada metnin niteliğini belirleyen birkaç unsurdan bahsedilir;

  • Dil ve anlatım
  • İmla kuralları
  • İçerik yeterliliği
  • Yaratıcılık

İlk bakışta;

Ne gerek var efendim, özgün olsun, anahtar kelimeyi içersin yeter

Gibi bir düşünce hemen herkesin aklına gelir. Zira bu bileşenler bir araya geldiğinde metnin bir miktar pahalı olacağı aşikardır. Ancak işin aslı öyle değil.

Google; 2017 sonrasın algoritmasında marjinal değişiklikler yaptı. Sistem artık metinlerinizin sayısal büyüklüğüne ve anahtar kelimelerin varlığına veya kullanım biçimine göre metin değerlendirmesi yapmıyor. Hatta çok sistematik yazılmış, anahtar kelimeler açık kaynaklarda belirtildiği şekliyle dağıtılmış metinler neredeyse işlevsiz.

Bunu deneyerek görebilirsiniz. Sitenize 300 kelimelik, anahtar kelimeleri mükemmel dağıtılmış ama pek de bir şey anlatmayan bir metin yükleyin. Siteniz geri kalanı itibariyle inanılmaz bir skora sahip değilse, bu metnin sıralamaya girmesi bile mucizedir.

Google artık metinler “kullanıcı odaklı” değerlendiriyor. Kullanıcı deneyimi sistemin algoritmasının ana değerlendirme mekanizması ve bu noktada hiç taviz vermiyor.

“Bounce rate” namı diğer “hemen çıkma oranı” metnin niteliğindeki en temel belirteçtir.

Eğer metniniz okuyucunun ilgisini herhangi bir şekilde çekmiyor veya niteliksiz oluşu nedeniyle okunmuyorsa, hemen çıkma oranı çok yüksek olacaktır. Bu oran uzun süre yüksek kaldığında Google bu linki kısa zamanda “faydasız” olarak işaretler ve bu sayfaya nereden ne trafik veya link alırsanız alın, sayfa değersiz kalır.

Hatta hemen çıkma oranı çok yüksek bir sayfaya link satın almanız halinde, sayfanın değerinin çok çok daha yüksek oranda düşeceğini unutmayın. Kullanıcıların okumadığı ve hemen çıktığı bir sayfaya kim neden link versin ki?

Böyle bir durumda Google’ın yorumu, bu linkin satın alınmış link olduğu olur. Siteniz bütünüyle ceza dahi alabilir. Ayrıca bu linkin hangi muhteşem sayfadan geldiğinin de pek bir önemi yoktur.

Sözün ÖZÜ: Kullanıcı sitenizi okumuyorsa, içeriğinizin özgün olması hiçbir şey ifade etmez…

Kullanıcıların okuyacağı bir metin hazırlamak ise elbette başlı başına bir yetenek işidir. Ebette siz de bu yeteneğe sahip olabilirsiniz. Pekiyi bunun için vaktiniz var mı?

Eğer vakit bulabiliyorsanız, içeriklerinizi; işinizi en iyi bilen kimse olarak elbette kendiniz hazırlamalısınız. Ucuz yollu metin arayışı yerine, bu çok daha doğru olur. Ancak tabii bu noktada fark edeceksiniz ki, bu tam anlamıyla bir meslektir. Bir işi iyi yapıyor olmak, onu iyi pazarlamak anlamına gelmez.

İnternet metinleri; “pazarlama metinleridir” pazarlama metinlerinin hazırlanmasında “SEO kriteri” olarak bahsedilen hususlardan çok daha fazlası söz konusudur. Dil ve anlatım, imla kuralları gibi teknik unsurların yanı sıra, potansiyel müşterinin satın almaya yönlendirilmesini sağlayacak psikolojik faktörler de söz konusudur. Bunun gibi bir sonuca ulaşabilmek için oldukça yaratıcı bir yazara ihtiyaç duyulur. Zaten SEO işlerinde, içerik konusunu pek çok SEO uzmanının içinden çıkamadığı hale getiren de budur. Pek çok SEO uzmanı; içerik niteliğini önemsemeden, antik yöntemlerle SEO yapmaya çalışıp, maalesef başarısız olur. Oysa nitelikli içerik hazırlanması durumunda, aslında SEO sistematiğinin teknik boyutu sır değildir. Fakat nitelikli içerik ciddi bir maliyet olduğundan, bu göz ardı edilmeye çalışılır.

Ucuz SEO uyumlu makale kavramı

Ucuz; kelimesi aslında çok da sevimli bir kelime değildir. Basit, niteliksiz gibi bazı anlamlarda da kullanılır. Ancak elbette bunun bir sebebi vardır. Bir mal veya hizmetin, rakiplerine göre ucuz olabilmesinin tek yolu; o mal veya hizmetin üretim maliyetlerinin düşük olmasıdır. Üretim maliyetini düşürebilmenin tek yolu da, üretimde kullanılan zaman, iş gücü ve girdi miktarını azaltmaktır.

Pekiyi ucuz özgün makale satın alma halinde, bu işe harcanan zamanın yeterli olacağını düşünüyor musunuz? Yazarın nitelikleri hakkında yorum yapmak elbette doğru değil. Çok nitelikli yazarlar da ucuz iş yapmak isteyebilir ama buna yeterli zamanı ayırabilir mi? Kabaca bir hesap yapalım.

100 kelime için 2TL talep eden bir yazar, günde 5bin kelime yazsın. 5 bin kelime yaklaşık 10 sayfa kadar metin demektir. Buna göre bu yazarın günlük kazancı 100 TL olur. 10 sayfa metin hazırlamak için harcanacak süre ise yaklaşık 8-10 saattir. Her gün 8-10 saat çalışarak, hiç hafta tatili almadan, bilmediği konularda araştırma da yaparak bir yazarın bir aylık çalışması sonucunda kazanacağı para 3Bin lira olur. Yazar vergi mükellefi ise %18 KDV ve %20 Gelir vergisi düşüldükten sonra bu rakam yaklaşık 1700 TL olur. Vergi mükellefi değilse bile gelir vergisi bir şekilde tahakkuk edeceğinden rakam yine yaklaşık 2200 Lira azami seviyede olacaktır. Hele ki, freelancer platformlarında çalışan bir yazardan bahsediyorsak, minimum %20 de komisyon hesaba katıldığında, u yazarın eline 1000 Lira civarında bir para geçeceğinden bahsedebiliriz.

Düşünelim. Bu para ile bir kimsenin hayatını sürdürebilmesi mümkün müdür?

Belediyelerin yoksul yardımı olarak verdiği bir miktarı ödeyerek bu yazarlardan binlerce liralık gelir elde edebilmemizi sağlayacak pazarlama metinleri alabileceğimizi düşünüyor muyuz?

Kapitalist veya sosyalist ya da bir başka bir açıdan bakmanız fark etmez. Bir yazar bu şekilde çalıştırılamaz. Bu fiyata iş yapmaya çalışan arkadaşların nasıl iş çıkardıkları noktasında bizim yorum yapmamız elbette doğru olmaz ama biz bunu insani bulmuyoruz. Dahası bunun kalite anlamında mümkün olabileceğini de, yaptığımız hesapla izah ettiğimiz gibi mümkün görmüyoruz. Aslında bu emek sömürüsünden öte, site sahibinin kendine yaptığı kötülüktür. Zira beklentilerinizi karşılamayacak nitelikteki metinleri sitenize koymanız, her şeyden önce müşterileriniz nezdinde kötü bir imaj çizmenize, bunun yanından Google tarafından negatif işaretlenmenize neden olacaktır. Buna neden izin veresiniz?

Yazarlarınızın size sürekli ve nitelikli hizmet vermesini istiyorsanız, insani koşullarda yaşayabilecekleri miktarı kazanmalarını sağlamak durumundasınız. Aksi halde arayışlarınızı bulmanız teknik olarak mümkün olmayacaktır. Bu bakımdan ucuz makale arayışınızı bir an önce sonlandırıp, göze alabileceğiniz en yüksek maliyeti belirlemeli ve yazarlarınıza bu bütçe kapsamında belirlenen işi yapıp yapamayacakları konusunda açık ifadelerle deklare etmelisiniz.

Metin yazma işi “hallederiz” yaklaşımı ile yapılacak iş değildir. Her yazar, her işi “halledemez”.

Her yazım işinin farklı nitelikleri söz konusudur. Editöryal içeriklerin yazım dili, anlatımı ve kurgusu ok başka iken, örneğin; ürün açıklamaları çok farklıdır. Resmi bir yazı ile bir blog içeriği elbette aynı değildir. Dolayısıyla her metnin, herkes tarafından yazılabilmesi beklenemez.

Yazarlık ciddi bir deneyimin eseridir ve aslında “ucuz” sınıfından oldukça uzaktır. Bunun yanından ite sahiplerinin ihtiyacının pazarlama metinleri olduğunu da hesaba katacak olursak, aslında ihtiyacın ne kadar kapsamlı olduğunu kolayca görebiliriz. Ucuz site içeriği arayışının aslında çok da doğru olmadığını bu şekilde aslında kolayca anlayabiliriz.

En iyi SEO Uyumlu Makale Nereden Alınır?

En iyi SEO uyumlu makale kavram olarak yanlıştır. Hiçbir metnin “en iyi” olarak tanımlanabilmesi mümkün değildir. Zira bu kalitatif özellikleri göreceli olan bir çalışma türüdür ve metnin iyiliğinin teknik kısımları site sahipleri için yeterli olmaz. Ancak elbette ihtiyacı karşılayan ve kullanıcıyı tatmin eden metin için “iyi metin” diyebiliriz. Biz buna kaliteli SEO uyumlu makale diyelim.

Aslında bize kalsa “SEO uyumlu” kavramını hiç kullanmayız. Zira alında böyle bir kavram da yoktur. Google algoritmasını yanıltmak veya hafif bir ifade ile ona istediğini vermeye çalışmanın diğer ismidir aslında bu. Ve Google, diğer tüm algoritma manipülasyonlarında olduğu gibi, bu yöntemle de savaş halindedir. Dolayısıyla arayışımız; “siz okuduğunuzda bilgi alacağınız, kolayca okuyacağınız, tam olarak başlığı anlatan ve sizi satın almaya yönelten” metinler olmalıdır. Bu metinleri ise deneyimli ekipler veya kişiler size sunabilir. Nereden alınır sorusunun cevabı olan sitede bulunuyor olduğunuzu da ayrıca hatırlatmak isteriz ;)

Kaliteli ve ekonomik toplu makale satın alınabilir mi?

Hem kaliteli, hem yüksek hacimlerde, hem de ekonomik metin satın almak aslında oldukça sıkıntılı bir arayıştır. Hepsini bir arada bulabileceğinizi söylemek elbette kolay değil. Biz bunu yapımız itibariyle yapabiliyor olsak da, bireysel çalışanların çok yüksek hacimleri tek başlarına sağlayabilmeleri mümkün olmayabilir. İstediğini miktarı ilgili kişi veya kuruluşla görüşerek, asgari standartlarda anlaşırsanız, elbette bunu sağlamanız imkansız diyemeyiz.

Kalite arayın

Metin satın alma süreçlerinde, SEO uyumlu makale fiyatı veya özgün içerik fiyatları yazarak çıkan sonuçlar içerisinden en ucuz olanını lütfen seçmeyin. Kimi site sahiplerinin SEO kavramına olan inancını kaybetmesinin sebebi, kalitesiz ve/veya hileli yolları fiyatları nedeniyle tercih etmesidir ki, bizzat Google bunun yapılmamasını ister. Yapacağınız yatırımın boşa gitmemesi, daha önemlisi bu son derece önemli sektörün bu algı nedeniyle zarar görmemesi için kalite arayışı içerisinde olun.

Katma değer yaratabilecek, sizin firmanız veya sitenizle birlikte uluslar arası faydayı ülkemize sağlayabilecek girişimleri nitelikli içerikler kullanarak sağlayabiliriz.

Örneğin; biz ihracatçı firmalara, turizm firmalarına ve sağlık turizmi yapan firmalara sunduğumuz yabancı dilde nitelikli içerikler sayesinde ülkemize önemli miktarda dövizin girmesini sağlamakla onur duyuyoruz. Bu noktada bu faaliyetleri her geçen gün arttırmayı ve daha fazla yurtdışı yatırımın ülkemize akmasını sağlamak istiyoruz.

Aynı durum iç pazar için de geçerlidir. Firmaların online bilinirliklerini arttırarak, dijital pazarlamayı iyi niyetli biçimde yapmak öncelikli çalışma prensibimizdir. Birlikte büyümek kavramını tam olarak yaşıyor ve müşterilerimize kazandırdıkça, biz de kazanıyoruz.

Sektörümüzün imajının korunmasını sağlayacak nitelikte operasyonlara bu bakımdan büyük önem veriyoruz.

Ancak maalesef biz ve bizim gibi yüksek nitelik ve fayda arayışı içerisinde olan girişimler, ne yazık ki çok ucuz maliyetlerle hizmet arz edemezler. Kanunlara uymak, vergi ve diğer yasal maddi yükümlülüklerimizi yerine getirerek en nitelikli işleri üretmek taktir edersiniz ki, oldukça maliyetlidir. Burada satın alan tarafın, kendi faydasının bizim faydamızla doğru orantılı olduğunu bilmesi ve fiyatlar noktasını ikincil değerlendirme unsuru haline getirmesini öneririz.