Özgün Makale

Kimse eski yazılar okumak istemez. Makalelerinizin ve blog yayınınızın içeriği yeni, taze ve orijinal olmalıdır. İnternette zaten var olan içeriklere bir şeyler eklemenin bir anlamı yoktur. Bu yazıda, SEO için orijinal içeriğin önemini sizler için açıklayacağız.

Google’ın misyonu

Orijinal içeriğin SEO için neden önemli olduğunu anlamak için Google’ın misyonuna bir göz atmalıyız. Google’ın misyonu, “dünyanın bilgisini düzenlemek ve evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı hale getirmek” şeklindedir. Bu nedenle, Google’ın içeriğinizi sıralaması için, kitleniz için erişilebilir ve yararlı olan bir şeyler yazmalısınız. Bilgileriniz internetteki diğer tüm bilgilere (belirli bir konu hakkında) bir şeyler eklemelidir. Hedef kitlenize diğer bloglarda, makalelerde veya web sitelerinde sunulmayan bir şey sunmalıdır.

Orijinal içerik nedir?

Orijinal içerik mutlaka yeni içerik anlamına gelmez. Elbette hikayeniz tamamen yeniyse, bu otomatik olarak orijinal olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, belirli bir konu hakkında (profesyonel) fikrinizi vermek de orijinal içerik olarak sayılır. Bir hikayeye bakış açınız, içeriğinizi benzersiz ve orijinal kılan şey olabilir. Orijinal içerik, (eski) bilgilere genel bir bakış da olabilir. Daha önce yapılmadıysa, belki mevcut bilgileri güzel bir şekilde yapılandırabilirsiniz.

Hedef kitlenizi düşünün

Orijinal içerik oluşturmak istiyorsanız, hedef kitlenizi düşünmelisiniz. İzleyicilerinize ne söylemek istersiniz? Makalenizin ana mesajı ne olacak? Ve amaç nedir? Kitlenizin makalenizi okuduktan sonra ne yapmasını istiyorsunuz? Etkileşime girmelerini, eşyalarınızı satın almalarını, daha fazla gönderi okumalarını mı istiyorsunuz? Bu soruları düşünmek, gönderiniz veya makaleniz için orijinal bir fikir bulmanıza yardımcı olacaktır.

Anahtar kelime araştırması çok önemlidir

Orijinal bir fikir harika ve SEO dostu bir makale yazmanın temel unsuru olsa da her SEO stratejisi uygun anahtar kelime araştırmasıyla başlamalıdır. Sitenize trafik çekmek ve sıralamak istiyorsanız, SEO stratejinizi insanların aradığı terimlere odaklamalısınız. İnsanların kafasına girip aramalarında hangi kelimeleri kullandıklarını anlamaya çalışmalısınız. Hedef kitlenizin hangi soruları var? Anahtar kelime araştırmanızda size yardımcı olması için kullanabileceğiniz bir dizi araç vardır.

Anahtar kelime araştırmanızı doğru bir şekilde yürütürseniz, bulunmasını istediğiniz uzun bir terim listesi elde etmelisiniz. Bu liste, aralarından seçim yapabileceğiniz bir rehber işlevi görmelidir. Bu anahtar kelimeleri çevreleyen içerik yazmalısınız. Yine de bir anahtar kelime henüz bir konu değil. Blog gönderiniz için orijinal bir fikir bulduğunuzdan emin olmalısınız. Arzu edilen odak anahtar kelimenin önemli bir yere sahip olabileceği bir fikir.

Orijinal blog yazıları yazmak, web sitenize trafik çekmenin en iyi yoludur. Anahtar kelime araştırmanızı iyi yapmış olmanız ve sitenize trafik çeken terimlerin peşinden gitmeniz koşuluyla, orijinal içerik sıralamanız ve işletmeniz için gerçek bir artış olabilir. Bunun da ötesinde, hedef kitlenize özel nişinizdeki uzmanlığı göstermenin harika bir yoludur.

Anahtar kelime araştırmanız, makalelerinizin hangi terimlere odaklanılması gerektiği konusunda size fikir verecektir. Bundan sonra, o belirli anahtar kelimeyi çevreleyen orijinal bir şeyler yazmak sizin işiniz. Yine de diğer tüm blog yazarları tarafından zaten yazılmış olanlara benzer bir şey yazmak cazip gelebilir. Fakat tamamen kopya bir içerik Google tarafından üstte çıkmanızı engelleyecek ve makale yazmanın sağlayacağı tüm fayda yok olacaktır.

Orijinal içerik, yüksek kaliteli SEO dostu bir blog yazısı yazma sürecinde odaklanmanız gereken ilk şeydir. Orijinal içeriğiniz olduğundan emin olduktan sonra, yayınınızın okunabilirliğine odaklanmalısınız. Fikriniz tamamen orijinal olabilir, ancak düzgün bir metin yazamazsanız, mesajınız kaybolacaktır. Bu nedenle hem kolay hem de okunması güzel bir metin yazdığınızdan kesinlikle emin olun!