SEO Uyumlu Makale örnek

Hem arama motorları hem de kullanıcılar için optimize edilmiş blog yazıları yazmak bir beceridir. Ve diğer beceriler gibi, pratikle geliştirilebilir.

Pek çok insanın düşündüğünün aksine bu karmaşık bir süreç değil. Web sitenizde veya blogunuzda yayınladığınız her şeyin SEO dostu olmasını sağlamak için izlenecek bazı basit adımlar vardır.

Gönderinin başlığı, bir blogun yapısı, metin biçimlendirmesi, başlıklar ve paragraflar gibi şeylerin düzeltilmesi kolaydır ve yine de sıralamalarda hayati bir rol oynar.

Bu yazıda, tüm blog yazılarımı optimize etmek için SEO için izlediğim 10 Adım Süreci hakkında bilgi edineceksiniz.

Ayrıntılara girmeden önce, birçok insanın kafa karıştırıcı bulduğu iki şeyi açıklığa kavuşturmak gerekiyor.

İlk olarak, SEO dostu bir blog yazısı aynı zamanda kullanıcı dostu bir blog yazısıdır.

Pek çok insan, bir blog gönderisinin arama motorları için optimize edilmesi durumunda, kullanıcılar için bir şekilde daha az dostça olduğuna inanır. Bu doğru değil.

seo uyumlu makale yazmak

SEO’nun gerçek anlamı, hem arama motorlarının hem de kullanıcıların anlayabileceği içerik yayınlamaktır.

Bu koşulların her ikisi de karşılanmazsa, yüksek sıralamalara ulaşma şansınız sınırlıdır ve okuyucularınızın gönderinizi “görmezden gelme” olasılığı daha yüksektir.

Öte yandan, her iki kriteri de karşılamayı başarırsanız, blog yayınlarınız Google’da daha üst sıralarda yer alır ve kullanıcılar içeriğinizi okumak ve bunlarla etkileşim kurmak (yorum eklemek, sosyal medyada paylaşmak veya dönüştürmek) için daha fazla zaman harcar.

İkincisi, SEO için optimize edilmiş bir gönderi mutlaka harika içeriğe sahip değildir

Bu çelişkili bir ifade gibi görünebilir, ancak değil. Açıklamama izin ver.

Bir blog gönderisini değerlendirirken içeriğin kalitesi en önemli faktörlerden biridir, ancak tek faktör değildir.

Yüksek kaliteli içeriğe sahip iyi optimize edilmiş bir blog gönderisinin aramada daha yüksek sıralama şansı varken, çok iyi olmayan içeriğe sahip iyi optimize edilmiş bir blog gönderisinin yüksek Google sıralamalarına ulaşma şansı sınırlıdır.

Diğer bir deyişle, bir blog gönderisinin sırf SEO dostu hale getirme adımlarını izlediğiniz için üst sıralarda yer almasını beklememelisiniz.

Google’ın ilk sayfalarında bir blog gönderisini itecek olan, iyi içerik ve iyi SEO’nun (Sayfa Dışı SEO dahil) birleşimidir.

Artık neyin optimize edilmiş bir blog gönderisinin olup neyin olmadığını daha iyi anladığınıza göre, blogunuzun SEO dostu olmasını nasıl sağlayacağınızı (yayınla düğmesine basmadan önce) görelim.

Arama motoru her zaman yazının başlığını arama sonuçlarında gösterir.

Blog yazınız için dikkat çekici bir başlık yazın.

Başlık, arama sorgusuna özel olmalıdır.

Arama sorgusu YouTube videosu yükleme süreciyle ilgiliyse, yayın başlığınız YouTube Videosu değil, YouTube videosunun nasıl yükleneceği ile ilgili olmalıdır?

Başlıklar Nasıl, Ne, Neden gibi soru zamirleriyle başlar.

Bu başlıklar, blog gönderisinin konusuyla ilgili doğrudan soruları yansıtır. Örneğin, başlıklar sayılarla başlar, okuyucuları da cezbeder.

Başlık, konu için seçilen Anahtar Kelimeyi içermelidir. Örneğin, konunuz çevrimiçi para kazanmakla ilgili. Anahtar kelime “Restoran Pazarlama Fikirleri” dir. Başlık En İyi 10 Restoran Pazarlama Fikri olabilir

Başlık uzunluğu 55-65 harf arasında olmalıdır. Uzun başlıklar, arama sonuçlarında tam olarak gösterilmez.

Makalelerinizden birine tıklayan herkesin gözlerini ekrandan ayıramadan baştan sona okumasını istemez misiniz? Bunun için tüm içeriği son derece ilgi çekici yapmadan önce, dikkat etmeniz gereken en temel konu hiç şüphesiz olarak giriş kısmını olması gerektiği gibi oluşturmaktır. Bundan sonra makalenizin devamı son derece ilgi çekici bir hal alabilir ve istediğiniz standartları barındırabilir hale gelecektir.

Metin Peyzajı

SEO uyumlu makale peyzaj itibariyle belli bir düzene sahip olmalıdır. Esasında buna okunabilirlik kriterleri denir. Metin içerisindeki kelimelerin bilinen kelimeler olması, metni okuyan ortalama kişinin bu metinden yeterli bilgiyi alması sağlanmalıdır. Elbette noktalama ve genel imla kuralları da bu aşamada çok önemlidir.

Peyzaj; metnin neresinde hangi elementin bulunacağının ayarlanmasıdır. Başlık, alt başlıklar, maddeli anlatımlar, paragraf uzunlukları ve elbette cümle uzunlukları bu sistemin bileşenleridir. Metin paragrafları en çok 100 kelime olmalı, her 150 kelimede bir mutlaka alt başlık kullanılmalıdır. metnin içerisinde farklı büyüklüklerde alt başlıkların olması ise hayati öneme sahiptir. Tabii bu alt başlıkların, diğer sayfalarla çakışmamasını sağlamanız gerektiğini de unutmayınız.

Alt başlıkların en az birisinde ana anahtar kelimenin yer alması gerekir. Mümkün olduğunca bu alt başlığın H2 veya H3 olmasına özen gösterilmesi gerekir. Yine metin içerisinde anahtar kullanımı ve semantik kurgu son derece dikkatli ayarlanmalıdır. Fazla veya az anahtar kullanımı negatif sonuçları ortaya çıkarır.

Metin içerisinde ALT kodları doğru ayarlanmış görseller olmalı ve bu görseller de, metin gibi bütünüyle özgün olmalıdır.

Metin içerisinde mümkünse maddeli veya numaralı listeler yer almalıdır.

Metin dil ve anlatım bakımından üst standartlarda olmalı ve kullanıcının ilgisini çekmelidir.

seo uyumlu makale örneği

Bize Ulaşın

Koyumavi Dijital Medya SEO uyumlu Makale linkinde yer aldığı üzere, müşterilerine yüksek standartlarda içerik sağlar. Gerek dijital, gerekse basılı medya ihtiyaçlarınız için bize 0 530 1313 979 numaralı telefondan Whatsapp veya doğrudan sesli arama yolu ile ulaşabilirsiniz. Sizin için hemen her sektörde, doğru sonuçları elde edebileceğiniz içerikleri sağlıyoruz.